Elevii nu vor reveni la școală, până pe 1 septembrie. Ministra Sănătății: Avem peste 120 de angajați din domeniul educației, infectați cu noul coronavirus

Elevii nu vor reveni la orele obișnuite, până pe 1 septembrie. Ministra Sănătății a declarat, astăzi, că au ajuns la un consens cu specialiștii din domeniul educației în legătură cu suspendarea procesului educațional, pâna la începerea unui nou an de studiu. Elevii vor continua să studieze online.

Foto: UNIMEDIA

„S-a discutat pe o platformă intersectorială aspectul economic, dar și educațional și ceea ce ține de reluarea procesului educațional cu specialiștii din domeniul sănătății publice care au venit cu recomandarea ca până la 1 septembrie să nu fie reluat procesul educațional din cauza riscului existent. Aici chiar există și un consens cu sistemul de educație. Pentru că este vorba despre clastere, este vorba de colectivități de copii, colectivități de pedagoci. Primăria Chișinău ne-a comunicat că este vorba despre o cifră de peste 120 de lucrători din sistemul educațional din Chișinău, care sunt infectați cu Covid-19, testați, este vorba despre cei care sunt confirmați în condiții de laborator și riscurile sunt imense, iar în condițiile date a prevalat interesul superior al copilului. De aceea până la 1 septembrie nu se examinează opțiune de reluare a procesului educațional. Colegii din sistemul de sănătate publică vor veni cu recomandările de rigoare pentru sistemul de educație pentru pregătirea foarte bună a personalului, a părinților, a copiilor”, a precizat ministra.

Începând cu 11 martie, au fost sistate orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară.


Pub