10:28:16 25.04.2024
Stiri

Criticat pentru lipsa celor „șapte ani de acasă”, Dodon MULȚUMEȘTE, a doua zi, României pentru ajutorul de 3,5 milioane de euro, dar îi cere Bucureștiului să se țină departe de „zona tipic geopolitică” în relația cu R. Moldova

Politică 01.05.2020 12:57 Vizualizări4402 Autor: Ziarul National
Criticat pentru lipsa celor „șapte ani de acasă”, Dodon MULȚUMEȘTE, a doua zi, României pentru ajutorul de 3,5 milioane de euro, dar îi cere Bucureștiului să se țină departe de „zona tipic geopolitică” în relația cu R. Moldova Facebook


Criticat pentru faptul că nu a pomenit deloc despre ajutorul acordat de către România pentru R. Moldova în lupta cu COVID – 19 în aparițiile sale publice, președintele Igor Dodon a scris, totuși, astăzi pe Facebook un mesaj de mulțumire la adresa României. În același timp, șeful statului a avut grijă să-i transmită Bucureștiului că „ceea ce contează cu adevărat în dialogul dintre ambele state este accentul pe bunăstarea și securitatea cetățenilor noștri, departe de zona tipic geopolitică”.

„Prietenul la nevoie se cunoaște. Vreau să aduc mulțumiri speciale poporului român și personal președintelui României, Klaus Iohannis, pentru suportul acordat R. Moldova. Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 de mii de măști, 50 de mii de combinezoane și un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sunt medicii români care au ajuns ieri la Chișinău pentru a ne oferi o mână se sprijin în lupta împotriva COVID -19”, a precizat Dodon, care a ignorat ieri totalmente echipa de 53 de persoane venită din România, aceasta fiind însoțită de mai mulți oficiali de la București.

Sursa citată subliniază că România a fost tot timpul alături de R. Moldova, deși în ultima perioadă a pomenit doar destre „ajutorul” oferit de Rusia și China în lupta cu pandemia de COVID-19.

CITIȚI și DOC // Președintele Dodon a EXAGERAT ajutorul Federației Ruse: R. Moldova și-a cumpărat singură echipamentele din China și va achita COMBUSTIBULUL consumat de avionul care le-a adus la Chișinău

„În aceste vremuri grele noi apreciem în mod aparte suportul care vine din partea vecinilor și partenerilor R. Moldova, înțelegând că și aceste țări trec prin propriile perioade dificile. Știu că România a fost mereu alături de noi, iar țările noastre sunt legate nu doar prin spațiul geografic și cultural comun, dar și prin aceeași viziune de modernizare și dezvoltare în spirit european.

Consider că ceea ce contează cu adevărat în dialogul dintre ambele state este accentul pe bunăstarea și securitatea cetățenilor noștri, departe de zona tipic geopolitică. Iar astfel de momente de ajutorare arată că frații noștri de peste Prut sunt săritori la nevoie, sunt adevărați parteneri strategici ai R. Moldova și noi, din partea noastră, vom opta în continuare pentru consolidarea acestor bune relații în toate domeniile”, a adăugat Igor Dodon.

CITIȚI și GALERIE FOTO, VIDEO // O echipă formată din 52 de medici din România a ajuns în R. Moldova, pentru a ajuta GRATUIT, timp de două săptămâni, la tratarea bolnavilor de COVID-19. AJUTOR de 3,5 MILIOANE de euro din partea României

De menționat că, ieri, în R. Moldova a ajuns o echipă de medici din România, care va lucra gratuit în următoarele două săptămâni în spitalele din R. Moldova pentru a salva vieți. Aceștia au fost însoțiți de ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat de la Ministerul de Interne, Raed Arafat. Igor Dodon nu a spus ieri niciun cuvânt despre acest ajutor, deși mass-media a relatat pe larg evenimentul.

Nesimțirea președintelui a fost taxată de către Ana Guțu, secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României.

„Igor Dodon cel fără 7 ani de acasă. Cum e să fii președinte de stat și, după ce România acordă un ajutor umanitar non-rambursabil sistemului sanitar din Republica Moldova în valoare de 3,5 milioane de euro, să nu catadichisești măcar să scrii pe Facebook „Mulțumesc, România". Sau, măcar „spasiba", dacă nu iubește limba română. Tovarășe Dodon, încerc să vă dau o lecție de bună conduită prezidențială, repetați, vă rog, după mine: Mulțumesc, România!”, l-a îndemnat Ana Guțu pe Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md