07:05:35 19.04.2024
Stiri

Medicii din România, repartizați la Bălți să salveze vieți în lupta cu COVID-19, i-au ÎNTORS banii lui Usatîi: „Misiunea personalului medical român în R. Moldova este una strict umanitară”

Social 01.05.2020 14:13 Vizualizări2388 Autor: Ziarul National
Medicii din România, repartizați la Bălți să salveze vieți în lupta cu COVID-19, i-au ÎNTORS banii lui Usatîi: „Misiunea personalului medical român în R. Moldova este una strict umanitară”


Patru membri ai echipei de medici venite din România în R. Moldova să salveze vieți în stânga Prutului au fost repartizați joi la Spitalul Clinic din Bălți.

Ajunsă în municipiul de la nordul R. Moldova, echipa de medici a fost invitată de către primarul de Bălți, Renato Usatîi, care le-a oferit, în semn de mulțumire, câte o mie de dolari și le-a promis la plecare, peste două săptămâni, „curcani peniți”.

Ambasada României în Republica Moldova informează că printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, „unele sume de bani”.

„Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020, în prezența presei locale. Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”, se arată într-un comunicat de presă al misiunii diplomatice.



Inițial, medicii de peste Prut au crezut că e vorba de „o medalie, o diplomă a orașului, ceea ce e cu totul altceva”.

„Domnul primar a făcut acest gest din recunoștință și a vă demonstra că, din primele clipe, ați devenit coechiperi ai medicilor bălțeni, care tot beneficiază de acest spor din partea primarului. Fără a face discriminare și cu tot dragul, din partea primarului din Bălți”, a explicat viceprimarul municipiului, Tatiana Dubițkaia.

Banii întorși de medicii din România vor fi transferați pe contul Primăriei Bălți, mai exact în fondul de combatere a COVID-19, a anunțat aceeași sursă.

Amintim că o echipă formată din 53 de persoane, dintre care 42 de medici, au venit pe 30 aprilie curent din România în R. Moldova să ajute medicii de la noi în combaterea COVID-19.

Medicii vor activa, în următoarele două săptămâni, în instituții medicale din Bălți, Chișinău și Cahul - 15 dintre ei vor activa la Institutul de Medicină Urgentă și zece la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău, acolo unde sunt internați pacienții în stare gravă, cinci au fost detașați la Spitalul municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” din capitală, opt - la Spitalul raional Cahul și patru - la Spitalul Clinic din Bălți.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md