19:26:04 25.04.2024
Stiri

Singura variantă pentru combaterea coronavirusului, în opinia celor mai prestigioase societăți de cercetare. „Imunitatea colectivă” nu este posibilă

Știri 01.05.2020 17:00 Vizualizări1321 Autor: Ziarul National
Singura variantă pentru combaterea coronavirusului, în opinia celor mai prestigioase societăți de cercetare. „Imunitatea colectivă” nu este posibilă


Reducerea numărului de infecții și anchetele epidemiologice reprezintă singura variantă de a combate coronavirusul, spun cele mai importante societăți de cercetare medicală din Germania.

Patru dintre cele mai importante societăți medicale din Germania soune la unisos, printr-o scrisoare comună, că încercarea de a obţine „imunitate colectivă” este un eșec, transmit Asociaţia Leibniz, Asociaţia Helmholtz, Societatea Fraunhofer şi Societatea Max Planck, potrivit CNN.

„Obţinerea imunităţii colective ar dura câţiva ani, dacă sistemul de sănătate nu este suprasolicitat”, se arată în comunicat, cercetătorii precizând că şi în cazul imunităţii colective restricţiile publice tot ar fi necesare.

Specialiștii din cercetae merg pe doup variante eficiente, spun ei. „Noile infecţii să fie reduse până când este posibilă detectarea eficientă a contactelor celor infectaţi. În a doua fază, poate o strategie de adaptare bazată pe numere mici de infecţii”.

Cercetătorii le transmit germanilor că deşi transmiterea virusului a fost încetinită, „situaţia încă nu este stabilă şi chiar şi o creştere mică a numărului celor infectaţi ne va duce înapoi, într-o fază de creştere exponenţială.”

Germania înregistra vineri peste 163.000 de cazuri de coronavirus şi cel puţin 6.620 de morţi din cauza Covid-19.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md