Medicii români i-au returnat plicurile cu bani primarului de Bălți, Renato Usatîi: Suntem în misiune umanitară

Cornelia Cozonac
01/05/2020

Medicii din România, repartizați la Bălți, pentru a salva bolnavii de coronavirus, au returnat vineri plicurile cu bani descoperite în cadourile oferite de primarul de Bălți, Renato Usatîi, după întrevederea pe care au avut-o joi seara.   

Ambasada României în Republica Moldova a informat vineri că în contextul misiunii în Republica Moldova a echipei medicale din România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, personalul medical român repartizați la Bălți a fost primit la 30 aprilie și de primarul orașului Renato Usatîi care le-a oferit câte un cadou drept mulțumire. Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, unele sume de bani. Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale. 

„Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”, se arată în comunicatul Ambasadei României la Chișinău.

Unii medici ne-au spus că în plicuri ar fi fost câte 1000 de dolari.  

O echipă de 42 de medici și asistenți medicali din România, cu specializări în anestezie și terapie intesivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă vor lupta, în urmatoarele două săptămâni, pentru salvarea vietilor bolnavilor de COVID-19  în spitalele din Chișinău, Cahul și Bălți. Tot ei vor ajuta si instrui medicii basarabeni cu privire la protocoalele de tratament si masurile de combatere a răspândirii noului coronavirus si de izolare a focarelor. Convoiul cu asistență medicală și echipa de medici din România au sosit joi în Republica Moldova.  

Cornelia Cozonac
01/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii