(video) Ministrul de Externe român: Guvernul va decide în ședința din această seară cuantumul donației care se va efectua pentru Republica Moldova

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu a declarat că, diseară, cabinetul de la București urmează să decidă cuantului donației din României, în legătură cu pandemie de Covid-19, în cadrul unei conferințe de presă, alături de ministrul de Externe Oleg Țulea.

Foto: gov.md

UNIMEDIA transmite live

Oleg Țulea a mulțumit autorităților române pentru suportul oferit, inclusiv în pentru repatrierea cetățenilor moldoveni.

„Noi apreciem înalt acest ajutor frățesc, care va fi de mare folos cadrelor medicale pentru ca împreună să depășim perioada extrem de dificilă. Vrem să mulțumim și pentru organizarea coridoarelor de trasport rutier pe teritoriul României care a permis repatrierea a mii de cetățeni moldoveni, inclusiv în cadrul unor rute speciale organizate de către operatorii avia din România și guvernul României”, a declarat Țulea.

În cadrul vizitei, oficialii au făcut un schimb amplu de opinii, referitor la mai multe subiecte actuale.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu a transmis, în numele României, condoleanțe tuturor familiilor celor care și-au pierdut viața, dar și urări de sănătate pentru cei care sunt internați la moment.

Totodată, a menționat că, cabinetul de la București urmează astăzi se ia o decizie finală referitoare la cuantumului donației făcut de România.

„Guvernul României va decide în ședința din această seară și cuantumul donației care se va efectua pentru Republica Moldova, 500 mii măști, 50 de mii de combinezoane, o serie de medicamente necesare, la care se vor adăuga și alte materiale medicale. În pregătirea ședinței de guvern suma care era vehiculată era în jurul sumei de 3,5 milioane de euro, vom vedea la finalul sedinței decizia cabinetului de la Bucuresti”, a declarat ministrul român.

Bogdan Aurescu a făcut referire și la aniversarea celor 10 de la parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a RM , spunând că „locul firesc al RM se află în marea familie europeană”.

„Ne-am fi dorit să fi marcat acest moment diferit care să ne permită să privim cu responsabilitate și pragmatism spre viitor, așa încât prin eforturi comune să menținem și să consolidăm parcursul european al Republicii Moldova”, a mai spus oficialul român.

La Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a avut loc ceremonia de prezentare a celor 42 de medici și asistenți medicali, care au ajuns astăzi la Chișinău pentru a efectua misiunea de sprijin a cadrelor medicale din Republica Moldova în contextul pandemiei de Covid-19.


Pub