(video) Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu. Ce declarații au făcut oficialii

Ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu premierul Ion Chicu, în cadrul unei vizite la Chișinău. Aniversarea celor 10 ani de când Republica Moldova și România sunt parteneri stategici, suportul țării vecine în ultimele săptămâni, dar și despre medicii care au ajuns astăzi la Chișinău, sunt câteva dintre subiectele menționate de către oficiali.

Foto: privesc.eu

Premierul Ion Chicu a mulțumit României pentru suportul oferit, făcând referire la cei 42 de medici și asistenți medicali, care au ajuns astăzi la Chișinău pentru a efectua misiunea de sprijin a cadrelor medicale din Republica Moldova în contextul pandemiei de Covid-19

Totodată a subliniat efortul României pe calea integrării europene a RM.

„Este un suport de care RM are nevoie, atât pe dimensiunea implementării în practică a acelor reforme cât și despre comunicarea obiectivă a acestor reforme, procese la Brussel. Guvernul RM este determinat să continue agenda integrării europene și suportul oferit de România este foarte valoros”, a precizat Chicu.

Suplimentar a menționat și despre donația care urmează a fi aprobată, astăzi, la București. În acest sens, premierul a mulțumit anticipat țării vecine.

Ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu, la rândul său, a precizat că echipa medicală care a ajuns la Chișinău va demonstra că poate exista o cooperare între România și Moldova, și în acest context.

Totodată, a subliniat că România continuă să sprijine Republica Moldova în realizarea obiectivului său fundamental de integrare europeană.

„România continuă să sprijine Republica Moldova în realizarea obiectivului său fundamental de integrare europeană, în același timp subliniind necesitatea intensificării și continuării reformelor necesare pentru apropierea de UE, pentru respectarea principiilor democratice, statului de drept pentru că așa cum și UE condiționează sprijinul său de realizarea acestor aspecte, la fel și România este nevoită să aibă aceeași abordare, pentru că este nevoie de aceste reforme” a spus diplomatul.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu a declarat că, diseară, cabinetul de la București urmează să decidă cuantului donației din partea României, în legătură cu pandemie de Covid-19.


Pub