Medicii români au fost distribuiți la cinci spitale strategice Covid-19 din Republica Moldova. Unde vor fi cazați

Cei 42 de medici și asistenți medicali din România, care au sosit astăzi în Republica Moldova pentru a li se alătura colegilor în lupta împotriva Covid-19, au fost distribuiți la cinci spitale strategice Covid-19. Aceștia vor beneficia de cazare, hrană și transport.

Foto: Viorica Dumbrăveanu/Facebook

Potrivit Ministerului Sănătății, medicii din România îşi vor desfăşura activitatea în instituţiile medicale din Republica Moldova, după cum urmează: Spitalul Clinic Republican -10 medici, Institutul de Medicină Urgentă - 15, Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” - 5, Spitalul Clinic din Bălți - 4 și Cahul – 8 .

Medicii distribuiți la spitalele din municipiul Chișinău vor fi cazați la căminele Universității de medicină și farmacie „Nicolae Testemițanu”. Cei din Bălți vor fi găzduiți la un hotel privat, iar medicii care au plecat la Cahul, vor fi cazați la sanatoriul „Nufărul Alb”. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către consiliera în comunicare de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat.

Amintim că astăzi, 30 aprilie 2020, un grup de medici şi asistenţi medicali din România au sosit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19, pe o durată de 15 zile.

Misiunea medicală a fost însoțită în Republica Moldova de către Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, Raed Arafat și ministrul Apărării din România, Nicolae Ciucă.


Pub