Patru judecători ai CC vor sesiza Procuratura Generală pe motiv că ar fi filați

Curtea Constituțională (CC) va sesiza Procuratura Generală cu privire la faptul că 4 judecători din completul de magistrați ar fi filați. Anunțul a fost făcut, pentru UNIMEDIA, de către președinta CC Domnica Manole.

Foto: UNIMEDIA

„Unii judecători au sesizat plenul Curții privitor la presupuse acțiuni de intimidare și filaj. Azi, deja în prima jumătate a zilei, noi am discutat în cadrul plenului aceste acțiuni. Plenul a decis să sesizeze Procurorul Geneneral pentru a fi investigate toate aceste acțiuni.

Eu, în calitatea mea de președinte al Curții Consituționale, îmi rezerv dreptul să sesizez Comisia de la Veneția, Parlamentul European, Consiliul Europei, Ambasadele străine, inclusiv delegația Uniunii Europene la Chișinău pentru a arăta toate presiunile la care suntem supuși”, a declarat Manole.

Domnica Manole a făcut un apel către cetățenii țării ca să aibă încredere în acținile CC și că judecătorii vor acționa corect, în conformitate cu legea și nu vor admite nicio abatere.

Sesizarea urmează a fi depusă la Procuratură în zilele ce urmează.

Amintim că astăzi, Procuratura Generală a venit cu un comunicat prin care se spune că instituția de urmărire penal „nu a inițiat vreun proces penal, nu a autorizat și nu a intervenit către judecătorul de instrucție pentru a fi autorizate, conform competenței, masuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale. Din informațiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri”.


Pub