Sergiu Litvinenco s-a răzgândit: Voi depune un denunț la Procuratură pe presiunile asupra magistraților CC

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco spune că Procuratura Generală a emis un comunicat „pe jumătate fals și plin de etichetări politice”, în care a anunțat că liderii PAS au refuzat să prezinte probe în susținerea afirmațiilor că membrii Curții Consituționale ar fi filați. „Voi formula și voi depune în zilele următoare un denunț penal cu privire la informațiile pe care le dețin și care se referă la presiunile enorme pe care exponenții regimului Dodon le pun pe judecătorii Curții Constituționale”, a scris Litvinenco, pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„În discuția telefonică avută ieri cu un reprezentant al Procuraturii Generale, i-am spus următoarele:

1) Deși informația referitoare la filajul judecătorilor Curții Constituționale, cât și alte lucruri care se fac în privința lor, este sigură și am primit-o din două surse diferite, nu pot divulga numele persoanelor care mi-au adus la cunoștință această informație. Deoarece nu am permisiunea lor. Și chiar dacă aș avea-o, mă voi gândi înainte de a face ceva, or înțeleg foarte bine riscurile la care îi supun: persecutări politice, dosare penale, eliberarea de la locul de muncă etc.

2) Este de neînțeles de ce Procuratura Generală atrage atenția, în primul rând, la declarațiile unui lider de partid și ale unui deputat din Parlamentul țării, dar nu reacționează la declarațiile cu mult mai grave ale Președintelui Igor Dodon precum că, de exemplu, Șor, Candu și Plahotniuc ar controla Curtea Constituțională. Sunt totuși declarații ale unui Președinte de țară, deci ele trebuie verificate întâi de toate.

3) Procuratura Generală, dacă vrea să investigheze la modul real situația în jurul judecătorilor Curții Constituționale, ar trebui să se autosesizeze și să verifice, de exemplu, bazele de date ale instituțiilor statului pentru a vedea dacă au fost cumva acestea accesate în raport cu judecătorii Curții Constituționale. În loc de asta, Procuratura Generală a preferat să ne atace utilizând un limbaj specific nu unui organ de drept, ci unui partid politic”, a scris Litvinenco.

Procuratura Generală a emis astăzi un comunicat prin care spune că liderii PAS, Maia Sandu și Sergiu Litvinenco au refuzat să prezinte probe și argumente în susținerea afirmațiilor pe rețele de socializare privind filarea magistraților de la Curtea Constituțională.

„Justiția nu se face pe Facebook. Procuratura nu a inițiat vreun proces penal, nu a autorizat și nu a intervenit către judecătorul de instrucție pentru a fi autorizate, conform competenței, masuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale. Din informațiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri”, se arată în comunicatul instituției de stat.


Pub