Eugeniu Nichiforciuc, despre cum Ion Chicu ar putea să rămână în funcția de prim-ministru, însă din partea PD-ului

Democrații nu au negociat cu socialiștii ce funcție va reveni PD-ului după alegerile prezidențiale - cea de prim-ministru sau cea de președinte al Parlamentului. Aceștia admit, însă, ipoteza potrivit căreia, Ion Chicu ar putea păstra fotoliul de șef al Cabinetului de Miniștri, însă deja din partea PD. Anterior, Igor Dodon a exclus un asemenea scenariu.

„Nu este cazul acum să discutăm despre funcția de speaker sau premier care ar putea reveni conform acordului, după alegerile prezidențiale. Noi pledăm pentru faptul ca în funcții responsabile în stat să fie persoane profesioniste și tehnocrate. Așa cum l-am susținut pe domnul Chicu la funcția de secretar de stat, când a fost înaintat, la funcția de ministru al Finanțelor, apoi așa cum l-am susținut, împreună cu PSRM-ul, ca pe o persoană apolitică, tehnocrată și profesionistă pentru funcția de prim-ministru, de ce nu ați admite situația că după alegerile prezidențiale, domnul Chicu ar putea fi prim-ministru din partea PD„, a declarat vicepreședintele Partidului Democrat, Eugeniu Nichiforciuc, în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

„Dacă PD își dorește ca lucrurile să meargă bine în RM și dacă rezultatele acestui Guvern vor fi bune, în special în lupta cu pandemia, cu ieșirea din criză, credeți că pentru noi contează funcțiile? Contează bunăstarea cetățenilor și stabilitatea în societate”, a mai spus Eugeniu Nichiforciuc.

Vicepreședintele PD a concluzionat că formațiunea va admite „orice situație care ar duce la îmbunătățirea lucrurilor”.

La mijlocul lunii aprilie, Igor Dodon declara că exclude faptul că funcția de prim-ministru al Republicii Moldova ar putea reveni Partidului Democrat, după alegerile prezidențiale. Asta în contextul în care acordul de coaliție semnat de PD și PSRM prevede că după scrutinul care ar urma să aibă loc în toamnă, democraților le va reveni conducerea Guvernului sau a Parlamentului.


Pub