De ce fel de jucării are nevoie copilul tău în perioada carantinei?

magazin-online-jucarii-copii

Perioada carantinei devine o adevărată provocare, mai ales pentru părinții care trebuie să-și păstreze copiii în casă și să le găsească tot felul de activități interactive și interesante, care nu doar i-ar distra, ci și i-ar instrui corespunzător. Dar ce fel de jucării să alegi? Care sunt modelele cele mai potrivite ținând cont de dezvoltarea celui mic? Află răspunsurile la aceste întrebări din detaliile oferite de magazinul de jucării din Chișinău Mamico.

Jucării din pluș – primele manifestări ale empatiei

Psihologii vorbesc despre jucăriile de pluș drept un liant vital între empatie și psihologia copilului care se dezvoltă. Acest lucru se datorează prioritar senzațiilor tactile, primelor forme de atașament, dar mai ales momentelor în care copilul începe să copieze modelul patern sau matern de a îmbrățișa și de a iubi. În acest caz, jucăriile de pluș îl vor ajuta să materializeze ideea de obiect al atașamentului și îi vor educa primele sentimente și emoții.

Jucării din lemn – tovarășii dexterității

Jucăriile din lemn sunt primii tovarăși ai dexterității copilului, deoarece îi permit să simtă forme, unghiuri, dimensiuni. În aceeași ordine de idei, acestea sunt logice, permițându-i copilului să formeze lanțuri, conexiuni sau să aranjeze simetric anumite structuri. În plus, jucăriile de lemn sunt ecologice, ușor de întreținut și extrem de variate, de la cele destinate pentru a învăța să apuce, să mute și până la cele pentru numărat sau aranjat.

Totodată, acest grup de jucării este divizat pe categorii de vârstă, astfel încât pentru bebeluși este cazul să le iei pe cele care imită sunete sau muzică, pe când pentru picii cu vârste între trei și cinci ani poți alege cubulețele sau biluțele, pe care trebuie să le ghideze prin labirint. Scopul acestor jucării este de a dezvălui competențele de dexteritate, logică sau socializare.

Jucării educative – perioada preșcolară

Se știe că jocul este un element inerent al educației, mai ales în perioada preșcolară, fapt pentru care poți alege jucării care să îi învețe pe cei mici operațiuni matematice simple (adunare, scădere, înmulțire, împărțire) sau operațiuni lingvistice (învățarea alfabetului, primele tentative de a scrie).

Și pentru ca lucrurile să fie și mai simple, ai încredere în alegerea celui mic, deoarece jucăriile îi sunt destinate direct și trebuie să-i fie pe plac. În aceeași ordine de idei, poți alege jucării care imită sunetele animăluțelor sau reflectă imaginea plantelor, astfel încât cel mic să obțină și cunoștințe ample în sfera științelor naturale.

Dacă nu știi de unde să faci rost de astfel de jucării, atunci este momentul să apelezi la magazinul pentru copii Mamico, care în această perioadă nu doar te asigură cu produse de distracție și dezvoltare pentru copii, ci ți le și livrează direct la ușă, cu achitare prin numerar sau card. Tot ce trebuie să faci este să plasezi comanda, să indici datele de contact și să te înarmezi cu puțină răbdare, deoarece în circumstanțele existente, comenzile vor fi livrate un pic mai dificil, dar exact la țanc cât să-ți bucuri copilul și să-l distrezi eficient pe toată durata carantinei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente