‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleÎn atenția antreprenorilor: Instrucțiuni privind Bunele Practice Agricole de igienă a personalului pentru reducerea...

În atenția antreprenorilor: Instrucțiuni privind Bunele Practice Agricole de igienă a personalului pentru reducerea răspândirii COVID-19

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După declararea de către Organizația Mondială a Sănătății a pandemiei de coronavirus (COVID-19) la 11 martie 2020 și instituirea de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică la 13 martie 2020 a codului roșu la nivel național în legătură cu situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19, Parlamentul Republicii Moldova a instituit stare de urgență pe întreg teritoriul țării pe perioada 17 martie – 15 mai 2020.

Acest lucru înseamnă că toate persoanele, cu excepția celor angajați în servicii esențiale, trebuie să rămână acasă. Producătorii de produse alimentare și întreprinderile din lanțul de aprovizionare sunt considerate servicii esențiale și pot continua să funcționeze. Cu toate acestea, întreprinderile cărora li se permite să își continue activitatea trebuie să dispună de procese pentru a se asigura că își protejează lucrătorii, iar Guvernul a precizat că întreprinderile care nu își protejează personalul vor fi obligate să înceteze să funcționeze.

Din acest considerent, managerii care activează în livadă (producători sau contractori din afara întreprinderii) trebuie să se asigure că toți angajații sunt conștienți și îndeplinesc cerințele guvernamentale și recomandările generale privind securitatea și sănătatea în muncă.

Pentru a facilita activitatea antreprenorilor agricoli în acest sens, Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova a elaborat un set de Instrucțiuni privind Bunele Practice Agricole de igienă a personalului.

Pentru a ajuta gospodăriile agricole în documentarea cerințelor ce trebuie respectate, Proiectul USAID/APM în parteneriat cu Asociația Moldova Fruct a organizat un webinar care poate fi urmărit aici.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›