Pacienta minoră infectată cu Covid-19, găsită la Soroca. O ambulanță a adus-o înapoi la spitalul de unde a fugit

Minora care a fugit ieri de la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii de pe strada Lomonosov din Chișinău, a fost găsită marți seara acasă la sora ei, în localitatea Visoca, din raionul Soroca.

Foto: UNIMEDIA

Fata de 17 ani a fost găsită de către polițiștii de la Soroca la sora ei acasă. La fața locului a ajuns un echipaj de poliție și un echipaj al ambulanței, dotați cu echipamente de protecție, care au izolat pacienta și au transportat-o la Spitalul Raional Soroca, spital strategic Covid-19, unde a fost internată și supravegheată de medici pe parcursul nopții, a declarat pentru UNIMEDIA ofițera de presă a IP Soroca, Svetlana Talpă.

Svetlana Talpă a declarat că minora a călătorit cu o mașină de ocazie de la Chișinău până în satul Visoca, aflat în apropiere de centura de ocolire a Sorocii.

În această dimineață, adolescenta a fost transportată cu o ambulanță înapoi la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii din capitală, de unde a fugit ieri dimineață.

Toate persoanele cu care a fost în contact au fost informate să se autoizoleze pentru 14 zile.

Amintim că marți dimineața, 28 aprilie 2020, medicii de la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii de pe strada Lomonosov au solicitat ajutorul poliției, după ce au depistat că o pacientă minoră, bolnavă de Covid-19, a părăsit instituția medicală fără acordul personalului medical.


Pub