(video) Ședința la Președinție cu reprezentații Horeca. Igor Dodon: „Perioada de restabilire va dura și după expirarea termenului stării de urgență”

Șeful statului s-a întâlnit, astăzi, cu conducătorii asociațiilor din domeniul turismului și HoReCa (hoteluri, restaurante, catering), pentru a discuta despre efectele pandemiei și care ar fi ulteriorele soluții.

Foto: facebook/IgorDodon

„În special ne-am referit la faptul că turismul și afacerile din domeniul hotelurilor și al restaurantelor interacționează strîns și au fost afectate cel mai mult de pandemie, acest lucru fiind atestat nu doar în Republica Moldova, dar și în majoritatea țărilor, care se confruntă cu epidemia de coronavirus”, a scris Igor Dodon, într-o postare pe pagina de Facebook.

Acesta a mai declarat că perioada de restabilire va dura și după expirarea termenului stării de urgență. În acest sens, statul va veni în ajutor.

„Am fost unanimi în opinia că statul trebuie să acorde sprijinul necesar în vederea minimizării consecințelor acestei crize”, mai scrie șeful statului.

Amintim că, din 16 martie, toate punctele comerciale cu amănuntul și-au sistat activitatea. Excepție au făcut doar magazinele alimentare, farmaciile și stațiile PECO.


Pub