Directorul general al Agenției Naționale Antidoping, demis din funcție. Un fost ministru din Guvernul Filip i-a luat locul

Directorul general al Agenției Naționale Antidoping (ANAD), Artiom Jucov, a fost eliberat din funcție. Decizia a fost anunțată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Foto: anad.gov.md

Artiom Jucov a fost eliberat din funcția de director general al Agenției Naționale Antidoping din 24 aprilie 2020.

În locul acestuia, Guvernul l-a numit pe Victor Zubcu. Acesta va ocupa funcția de șef al Agenției din data de 30 aprilie 2020, pe un termen de 4 ani.

Premierul Ion Chicu l-a felicitat pe noul director al ANAD și i-a urat succes în activitate.

În 2016, Victor Zubcu a fost numit în funcția de ministru al Tineretului și Sportului a Republicii Moldova, în cadrul Guvernului condus de Pavel Filip.

Anterior, acesta a activat în ultimele în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, unde a deținut funcția de viceministru.

Victor Zubcu este Licențiat în Științe Politice, Magistru în Drept și este un Masterand în Managementul Politic, obținut la Școala de Studii Academice Postuniversitare ”Ovidiu Șincai”, din București. În 2005, Zubcu a fost numit în funcția de secretar general al Tinerilor Democrați din cadrul PD, iar în 2007 - președintele Federației Organizațiilor Studențești și de Tineret din Moldova și coordonator al Aparatului Central al PD.


Pub