Crează un startup global stând acasă!

Trăim timpuri compliacte. Pandemia, criza economică în desfășurare, incertitudinea – toate acestea ne-au invadat cu întrebări care își găsesc cu greu un răspuns. Ne aflăm față-n față cu o situație fără precedent, cu o perioadă în care schimbarea va fi la ordinea zilei. Nici noi, la Dreamups, nu pretindem să cunoaștem ce ne rezervă viitorul, dar putem întrevedea câteva direcții în care se mișcă lucrurile. Iată câteva efecte ale acestei pandemii care merită atenție, în opinia noastră:

Adoptarea masivă a tehnologiilor digitale

Fie că fac lecții online sau participă la o ședință cu colegii de oficiu, mai mulți părinți, elevi, dar și angajați s-au trezit nevoiți să asimileze peste noapte noi platforme noi de video streaming. Despre unele dintre ele nu prea s-a auzit până acum. De exemplu, compania Zoom avea doar 10 milioane de utilizatori înainte de pandemie, iar acum numără peste 300 de milioane. În același timp oamenii au început să utilizeze mai des serviciile de achiziții și plată a facturilor online.

Modificarea priorităților

Oamenii sunt lipsiți de interacțiunea socială, de localurile preferate, sau, și mai rău, de locul de muncă. Deși efectele negative ne sunt clare, nu putem ignora și faptul că, uneori, am avut ocazia să vedem mai clar lucrurile cu adevărat importante în viața noastră: familia, prietenii, activitățile creative și tot ce ne face să ne simțim împliniți și utili altor oameni.

Am devenit mai generoși

Cu toate că foarte mulți dintre noi se confruntă cu întrebări fără răspuns în propria viață, oamenii dau dovadă de o generozitate extraordinară. Mulți se organizează în grupuri de suport, donează pentru medici, se oferă să fie voluntari pentru a ajuta bătrânii și alte categorii social-vulnerabile. Această generozitate se arată și în deschiderea de a încerca noi produse sau servicii online.

Deschiși pentru oportunități

Din cauza pandemiei multe afaceri și-au sistat activitatea, iar o bună parte din ele nu se vor mai deschide. Oamenii vor avea nevoie de soluții adaptate la noua realitate, iar cei mai ingenioși antreprenori încep să le dezvolte de pe acum.

În acest context, Dreamups lansează un accelerator de startup-uri complet online. Am reușit să atragem în program peste 30 de mentori și experți internaționali și locali. Ei vor oferi sesiuni LIVE săptămânal și mentorat unu-la-unu cu fiecare participant. Vom derula un program de 4 luni unde tinerii antreprenori se vor putea expune la subiecte din toate sferele unei afaceri, de la idee, branding, marketing, vânzări, până la finanțe și cum să găsești bani pentru afacere. La finele programului cei calificați pot să primească investiții de până la 10 mii de dolari pentru dezvoltarea startup-ului său.

Este un program unic pentru Republica Moldova și întreaga regiune. Am creat un adevărat program de accelerare cu toate componentele sale, acum exclusiv online, ceea ce a permis conectarea experților din întreaga lume, cum ar fi mentori din Silicon Valley în California, Londra, Amsterdam, Berlin și, desigur, Moldova.

Programul este creat pentru tinerii care dezvoltă o afacere digitală, a cărui produs sau serviciu poate servi o piață națională, regională și chiar globală.

Pentru mai multe detalii, dar și pentru a aplica la program vizitați: upcelerator.md

Upcelerator este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu suportul EFSE Entrepreneurship Academy și realizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Tekwill”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare