18:35:35 19.04.2024
Stiri

Premierul, acuzat că are o atitudine „dușmănoasă și DISPREȚUITOARE” față de biserică, îi transmite un mesaj Mitropolitului Vladimir: „Pandemia nu a trecut. Protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită și plăcută Domnului faptă”

Social 29.04.2020 09:37 Vizualizări1610 Autor: Ziarul National
Premierul, acuzat că are o atitudine „dușmănoasă și DISPREȚUITOARE” față de biserică, îi transmite un mesaj Mitropolitului Vladimir: „Pandemia nu a trecut. Protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită și plăcută Domnului faptă” mitropolia.md


Prim-ministrul Ion Chicu nu este dispus să slăbească restricțiile și să permită participarea enoriașilor la slujbele bisericești, așa cum i-a cerut marți Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir printr-o scrisoare publică. Mai mult, premierul i-a transmis Mitropolitului Vladimir că pandemia nu a trecut și că regulile stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale sunt valabile pentru toți, inclusiv pentru preoți.

Chicu menționează că, pe parcursul lunii aprilie, mai mulți reprezentanți ai mai multor culte religioase s-au adresat Guvernului cu diferite solicitări, plângeri sau îngrijorări.

„Epidemia răspândită la nivel global a afectat serios mai multe activități economice, culturale sau religioase. În consecință, statul și cetățenii au avut de suferit enorm. Au suferit, desigur, și cultele religioase. Vreau să remarc, însă, că absoluta majoritate a reprezentanților acestor culte au manifestat înțelegere, au conștientizat pericolul enorm pe care-l reprezintă virusul pentru viața oamenilor și au adaptat activitățile religioase la regulile stricte sanitar-epidimiologice instituite de CSE”, spune premierul într-o postare pe Facebook.

Oficialul i-a amintit Mitropolitului Vladimir că „protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită și plăcută Domnului faptă”.

Citește și: Guvernul lui Igor Dodon PIERDE ÎNCREDEREA Mitropoliei Moldovei? „Biserica nu este un subiect din domeniul HoReCa. Cerem temperarea atitudinii dușmănoase și disprețuitoare față de BOM”

„În asta cred. De aceea, ca și în multe alte state, inclusiv Rusia sau Italia, guvernul R. Moldova a fost nevoit să interzică pe perioada pandemiei activitățile religioase cu participarea credincioșilor. Îmi asum totalmente această decizie, deoarece a fost vorba de sănătatea și viața oamenilor. Vreau să mulțumesc din suflet tuturor slujitorilor cultelor religioase din R. Moldova, inclusiv celor creștin-ortodocși, pentru înțelegere și susținerea eforturilor guvernului de a proteja sănătatea oamenilor în timpul acestei crize fără precedent. Mă închin până la pământ tuturor pentru această susținere, iar la etapa când vom avea acces în biserici voi veni să mă rog bunului Dumnezeu pentru iertarea păcatelor.

Pandemia încă nu a trecut și Guvernul va menține și în continuare unele măsuri restrictive. Inclusiv, referitoare și la unele activități religioase. Regulile sunt stricte și trebuie respectate de toți cetățenii țării. De toți. E pentru sănătatea și viața oamenilor. În asta cred! Așa să ne ajute Dumnezeu”, a conchis prim-ministrul.

Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, i-a adresat ieri-seara o scrisoare premierului, în care îl acuză că ar avea o atitudine „dușmănoasă și disprețuitoare” față de Biserica Ortodoxă din Moldova (BOM). Mai mult, Mitropolitul îi amintește premierului pus de Igor Dodon că biserica nu este subiect de domeniul HoReCa, lăsând să se înțeleagă că ar trebui ridicate restricțiile privind participarea enoriașilor la slujbe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md