(foto, video) Viața unui sportiv din carantină. David Andronic ne povestește despre cum e să fii fotbalist pe timp de pandemie

pjimage

Criza generată de COVID-19 a luat prin surprindere toate activitățile zilnice ale multora dintre noi. Din cauza carantinei, chiar și sportivii trebuie să se adapteze la noile condiții și să găsească soluții optime pentru a putea continua antrenamentele chiar și acasă. În acest articol veți afla cum face față noilor încercări fotbalistul moldovean David Andronic.

Tânărul fotbalist spune că îi este foarte greu, deoarece în acestă perioadă sunt limitate călătoriile și nu poate reveni în Moldova să își revadă familia și prietenii. „Cel mai greu îmi vine fără antrenamente și fără meciuri, îmi este dor de atmosfera asta. Cu familia mă strădui să vorbesc zilnic prin intermediul rețelelor sociale.”

# „Am un program special de antrenamente pentru această perioadă”

Chiar dacă este în carantină și nu poate merge la antrenamente, David spune că a primit un program special de la echipa sa, pe care trebuie să îl îndeplinească pentru a se menține în formă. De asemenea, pe lângă programul pe care îl are de la echipă, tânărul merge cu bicicleta (respectând regulile impuse de autorități) și folosește niște aplicații pe telefon pentru antrenamente. „Indiferent de ce exerciții practic în acestă perioadă, cred că oricum va fi nevoie de un cantonament înaintea începerii unui nou sezon sau reluarea campionatului, fiindcă în meciuri evident că efortul e mult mai mare și, dacă nu vom fi pregătiți, apoi pot apărea accidentări.”

David Andronic locuiește cu un prieten de echipă și se antrenează împreună. „În doi e mult mai vesel să te antrenezi și așa și fac. Am aici un prieten din echipă și, iată, împreună facem antrenamente; în plus, mă mai ajută cu limba poloneză.”

# „Aveam o listă de lucruri pe care mi-am zis că le voi face când voi dispune de timp liber”

Pentru că în acestă perioadă rutina zilnică s-a schimbat mult și David este nevoit să stea mai mult în casă, și-a găsit mai multe ocupații ca să treacă mai repede și util timpul. „Mi-am găsit mai multe ocupații în carantină că să nu-mi «ies din minți». Citesc, învăț limbi străine, dansez, desenez și lucrez asupra romanului meu care l-am început de un an. Chiar aveam o lista de lucruri pe care mi-am zis că le voi face când voi dispune de timp liber, iar acum mă simt liber să zic că în sfârșit I did it. Am descoperit pentru mine yoga, meditația, ba chiar am scris și o piesă. Însă oricum duc lipsa sentimentului când te pregătești de meci și a sentimentului când toată echipa este în așteptarea fluierului de start al arbitrului.”

# Post-carantină

Tânărul de 24 de ani spune că așteaptă cu nerăbdare să fie scoase restricțiile și să trecem peste pandemia de COVID-19. „Nu m-am gândit ce voi face când se va încheia epidemia, dar sunt sigur că nu voi sta în casă. Cred că am stat suficient timp în această perioadă.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente