Universitatea Tehnică a Moldovei participă la conferințe internaționale în mediul online 

1-8

Având parteneriate cu prestigioase instituții din România, SUA, Marea Britanie, Germania, Portugalia etc., Facultatea Inginerie Economică și Business din cadrul UTM își propune să colaboreze și cu instituții din Est, iar activitatea online deschide frumoase oportunități în acest sens. Un asemenea prilej l-a oferit participarea la Conferința „Problemele asigurării evidenței și analizei activității antreprenoriale”, organizată de Academia Agrară de Stat din Poltava, Ucraina.

Prilejuită de jubileul de 100 de ani de la fondarea instituției, conferința a întrunit, la distanță, peste 300 de cercetători din opt țări, iar UTM a avut un reprezentant chiar în comitetul organizatoric, pe Rafael Ciloci, decanul FIEB.

Acesta a prezentat în plenul ședinței raportul „Development of Youth Entrepreneurship in the R. of Moldova after COVID-19”, în care a examinat impactul pandemiei asupra dezvoltării antreprenoriatului, în mod deosebit al tinerilor, precum și măsurile de stimulare post-recesiune.

„Orice criză, pe lângă efectele sale nocive, oferă și oportunități inedite, care urmează a fi identificate, asumate și valorificate”, a menționat raportorul, făcând referire la situația actuală. Prezentarea a trezit un viu interes, subiectul fiind unul stringent pentru economiile țărilor reprezentate la conferință, transmite site-ul UTM.

Lucrările s-au desfășurat în șapte secțiuni, acoperind diverse arii de interes major din domeniul antreprenoriatului. A fost un moment oportun pentru prezentarea rezultatelor cercetărilor științifice, un mediu favorabil pentru schimbul de opinii, identificarea unor noi direcții de cercetare, dar și o platformă excelentă pentru stabilirea unor noi conexiuni de colaborare, dezvoltarea unor proiecte în beneficiul tuturor.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente