Percheziții la Banca Națională a Moldovei. Procurorii anticorupție au ridicat acte relevante pentru investigarea fraudei bancare

BNM-agreaza-propunerea-presedintelui-de-a-diminua-din-contul-propriului-profit-suma-miliardului-furat-66734-1581354959

Procurorii anticorupție au efectuat astăzi, 29 aprilie, percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei. În urma perchezițiilor au fost ridicate o serie de acte relevante pentru investigarea cazului. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul acțiunilor de urmărire penală în contextul investigării dosarului privind frauda bancară.

Amintim că, la începutul lunii martie, pe acest caz au fost reținute, iar ulterior puse sub învinuire șase persoane – foști și actuali factori de decizie din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. În concret, este vorba despre un fost guvernator BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un șef de direcție și un șef de departament din cadrul BNM.

În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicția de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcând declarații pe dosar. Ceilalți cinci învinuiți sunt cercetați în stare de arest la domiciliu.

Ei sunt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente