‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChicu, despre agenții care exportă cereale: „Au dreptul să comercializeze aceste cereale cum consideră...

Chicu, despre agenții care exportă cereale: „Au dreptul să comercializeze aceste cereale cum consideră mai bine”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Premierul Ion Chicu susține că camioanele cu cereale care au fost surprinse de cetățeni că erau pregătite pentru export aparțin unor agenți economici din regiunea transnistreană și că aceștia au tot dreptul să le vândă cerealele cum își doresc.

Chicu a declarat, în debutul ședinței Guvernului, că acești agenți doar își depozitează marfa pe malul drept al Nistrului.

„Am văzut în aceste zile niște imagini intensiv mediatizate de la un elevator că s-au încărcat că s-au încărcat câteva mașini, că s-au dus nu știu unde. În primul rând, este vorba despre cereale depozitate de agenți economici din partea stângă a Nistrului. Ei plătesc pentru servicii pe partea dreaptă a Nistrului, în cazul de față vorbim de Căușeni. Și ei au dreptul să comercializeze aceste cereale așa cum consideră ei mai bine”, a spus șeful cabinetului de miniștri.

Potrivit lui, la etapa actuală nu este risc pentru securitatea alimentară în privința grâului și altor tipuri de cereale, iar Ministerul Agriculturii urmează să facă o evaluare exactă la acest subiect.

Amintim că deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase, a trimis astăzi o interpelare  pe numele premierului Ion Chicu în care a cerut să-i fie prezentate cifre concrete despre rezerva de grâu a statului, care erau stocurile la sfârșitul anului 2019 și ce exporturi s-au făcut în ultimele luni.

Solicitarea vine după ce în spațiul public au apărut mai multe informații și fotografii în care sunt surprinse camioane cu cereale pregătite pentru vânzare în afara țării.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›