Reacția consilierului Dragancea: Maia Sandu e geloasă pe reușitele ministrului Pușcuța

Consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea a comentat sarcastic demersul liderei PAS depus la procuratură, ce vizează funcționarii care au negociat și semnat împrumutul cu Federația Rusă. Vitalie Dragancea spune că Maia Sandu acționează din gelozie pentru reușitele ministrului Finanțelor.

Foto: UNIMEDIA

„În spiritul democratic al Maiei Sandu, urmărind cum dumneaiei acuză și condamnă, Republica Moldova poate renunța la procurori și judecători. Însă, la modul serios, observăm gelozia de care dă dovadă doamna Sandu, pentru că atunci când era premier, dumneaiei a reușit să negocieze pentru Moldova doar creșteri de tarife și prețuri, în timp ce domnul Pușcuța a negociat fonduri pentru investiții de infrastructură și proiecte necesare țării noastre”, a declarat Vitalie Dragancea, consilierul primului ministru, fiind întrebat cum comentează demersul lideri PAS depus astăzi la procuratură pe marginea creditului rusesc.

În același timp, Procuratura Generală a menționat că toate demersurile și solicitările ce vin în adresa instituției sunt examinate în conformitate cu prevederile legii.

Acordul creditului rusesc a fost negociat de specialiști de la Ministerul Finanțelor și semnat de către ambasadorul Moldovei la Moscova. Acesta stipulează oferirea unui împrumut de 200 de milioane de euro, în două tranșe egale. Rambursarea creditului se va efectua în 20 de tranșe egale, timp de zece ani, iar rata dobânzii creditului va fi de 2% anual. Actul a fost ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova, însă Curtea Constituțională a suspendat intrarea în vigoare a acestuia, în baza unei sesizări de la opoziția parlamentară. Data la care va fi examinată cauza în fond nu a fost încă anunțată.


Pub