Andrei Năstase: Locul Republicii Moldova este alături de țările Europei civilizate, alături de România

Liderul Platformei DA consideră că majoritatea paralmentară, în special Partidul Democrat, ar trebui să ia în calcul mesajul Ministerul român de Externe, care, „pentru a treia oară în decurs de șase luni de zile, atrage atenția asupra faptului că actuala majoritate politică de la Chișinău, formată de PSRM și PD, nu ne garantează parcursul european al Moldovei”.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă citim în cheia corectă, constatăm că mesajul partenerului nostru strategic și cel mai important partener economic al Moldovei, este destinat și liderilor Partidului Democrat, eliberat de Plahotniuc, care odată declarat pro-european și pro-Moldova, nu poate sprijini în continuare politicile anti-sociale, anti-populare și anti-naționale ale PSRM”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liderul Platformei DA a mulțumit părții române pentru sprijinul oferit în lupta cu pandemia de Covid-19.

„Este limpede că România monitorizează în detaliu situația de la noi și se implică la modul real, cu asumare și maximă responsabilitate, pentru a ne ajuta. Locul Republicii Moldova este alături de țările Europei civilizate, alături de România, iar restul aserțiunilor arbitrare și manipulatorii sunt lipsite de conținut și relevanță”, a mai scris Năstase.

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat pe 27 aprilie 2020 despre două măsuri de ajutorare a Republicii Moldova prin oferirea de echipament medical, măști de protecție, dar și delegarea unei echipe de medici și personal medical, care ar urma să ajute medicii din spitalele noastre să treacă mai ușor peste pandemia Covid-19.


Pub