Pe conturile ministerului Finanțelor s-au adunat 21,8 milioane de lei, destinați combaterii Covid-19. Cum vor fi utilizați banii

În conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate combaterii Covid-19, la moment, au fost încasate mijloace bănești în sumă totală de 21.804.984,63 lei. O parte din acești bani au fost deja utilizați pentru procurarea echipamentelor pentru personalul medical și pentru plata indemnizațiilor unice pentru cei care au contactat Covid-19 la locul de muncă, anunță MF într-un comunicat de presă.

Foto: UNIMEDIA

Mai exact, în conturile deschise de Ministerul Finanțelor au fost încasați 21.793.376,24 lei și 585 euro,

Potrivit ministerului Finanțelor, banii vor fi transferați în Fondul de Intervenție al Guvernului.

Din acest fond, 5,864 milioane lei au fost alocați pentru achiziționarea a 51.428 combinezoane de protecție, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16 mii lei pentru 29 de beneficiari din 8 instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care au contractat infecția Covid-19 la locul de muncă.

Alți 6 milioane lei, au fost alocați pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru 375 de angajați din sistemul medical care au fost infectați cu Covid-19.

Ministerul Finanțelor nu a oferit informații despre restul sumei colectate, aproximativ 10 milioane de lei.

Reamintim că, la data de 17 martie 2020, Ministerul Finanțelor a deschis 3 conturi pentru donații destinate combaterii COVID-19, în lei moldovenești, dolari americani și euro. De asemenea, donațiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice Mpay.


Pub