SUA au trimis 5 avioane de spionaj pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu liderul nord-coreean

Statele Unite a trimis cinci avioane de spionaj către Coreea de Nord, în contextul ultimelor zvonuri despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un, scrie stirileprotv.ro.

Foto: https://www.themoscowtimes.com/

Patru aeronave vor avea misiunea de a intercepta mesajele despre lider și starea lui de sănătate, în timp ce o alta va monitoriza mișcările neobișnuite ale trupelor, potrivit Daily Mail.

Și Coreea de Sud a luat aceeași inițiativă.

Kim Jong Un probabil că încearcă să se protejeze de noul coronavirus de când a dispărut din public, apreciază ministrul sud-coreean al Unificării într-o audiere în Parlament.

Kim Jong Un probabil că nu a asistat la ceremoniile de la 15 aprilie - nu din cauza stării sănătăţii sale, ci ca măsură de precauţie faţă de epidemia noului coronavirus -, a apreciat marţi ministrul sud-coreean al Unificării Kim Yeon-chul, relatează Reuters.

Unde s-ar afla Kim Jong-un. Un ziar coreean oferă detalii despre locația acestuia

Dictatorul Kim Jong-un ar putea fi internat în unitatea medicală Hyang San, spital destinat exclusiv familiei aflate la conducerea statului nord-coreean.

Spitalul Hyang San a fost construit de Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong Un, după moartea lui Kim Ir Sen. Primul dictator al Coreei de Nord a murit din cauza unor probleme cardiace, în anul 1994.

Publicaţia Daiy NK, cu sediul în Coreea de Sud, specializată pe Coreea de Nord, notează că spitalul Hyang San a fost construit pentru a se afla în apropierea “cartierului general” al familiei Kim.

Coreea de Sud: Kim Jong Un se recupereză după o intervenție chirurgicală la inimă

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a suferit recent o intervenție chirurgicală la inimă și continuă să se recupereze după procedură la o vilă din afara Pyongyang, a informează surse ale Daily NK.

Jurnaliștii sud-coreeni spun că liderul nord coreean a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Hyangsan pe 12 aprilie. Spitalul este situat în apropierea Muntelui Myohyang, în provincia Pyongan de Nord, și este destinat exclusiv pentru familia Kim.

Se pare că liderul nord coreean este sub îngrijirea medicilor de la Hyang San Villa, care se află în apropierea spitalului.

Se presupune că operația cardiacă a lui Kim a fost făcută împreună cu medici ai Spitalul General al Crucii Roșii din Coreea și cu Universitatea Medicală din Pyongyang, care se ocupă de obicei de probleme medicale referitoare la liderul din Coreea de Nord.

„Nimic neobişnuit” în Coreea de Nord. Kim Jong Un, bănuit că ar fi bolnav, îi scrie președintelui sirian

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis miercuri un mesaj de mulţumire preşedintelui sirian Bashar Al-Assad după ce acesta l-a felicitat cu prilejul sărbătoririi, la Phenian, a 108 ani de la naşterea bunicului său, fondatorul RPDC Kim Ir Sen.

În mesajul său, Kim Jong Un şi-a exprimat dorinţa ca relaţiile de “prietenie şi cooperare” ale ţării sale cu Siria să se consolideze în continuare şi i-a urat preşedintelui sirian sănătate şi succes, conform Xinhua.


Pub