03:17:36 25.04.2024
Stiri

Un ministru ungar declară la Chișinău că guvernarea lui Dodon a apelat „pe canale NATO” după ajutor în combaterea COVID-19: „Am cerut UE să nu discrimineze politic R. Moldova”

Politică 28.04.2020 11:21 Vizualizări6809 Autor: Ziarul National
Un ministru ungar declară la Chișinău că guvernarea lui Dodon a apelat „pe canale NATO” după ajutor în combaterea COVID-19: „Am cerut UE să nu discrimineze politic R. Moldova”


Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, a adus astăzi la Chișinău un lot de 100 de mii de măști și cinci mii de echipamente de protecție, pentru a ajuta R. Moldova în combaterea pandemiei de COVID-19.

Ajutorul vine după ce autoritățile de la Chișinău au solicitat ajutor Ungariei „pe două canale” - cel bilateral și prin intermediul NATO, a spus oficialul de la Budapesta, într-o conferință comună, susținută cu omologul său Oleg Țulea.

CITIȚI și Sfatul PRIETENESC al premierului Ungariei, Viktor Orban, pentru omologul să moldovean, Ion Chicu: „Nu este ușor, aflându-te în UE, să îți aperi interesele NAȚIONALE, dar este mai bine să fii înăuntrul UE, decât în afara ei”

Aceeași sursă a accentuat cifra lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 în R. Moldova și și-a exprimat speranța că acest ajutor va contribui la protecția medicilor implicați în lupta cu noul coronavirus.

„Reprezint un guvern creștin-democrat. Vreau să vă spun că avem o apreciere deosebită în privința valorizării intereselor naționale de către guvernul social-democrat din R. Moldova. Apreciem această politică orientată spre țară, națiune”, a spus Péter Szijjártó despre guvernarea prorusă de la Chișinău.

CITIȚI și OFICIAL // Premierul Ungariei, un admirator declarat al lui Vladimir Putin, vine la Chișinău: Orban, numit anterior „dictator” de către conducerea UE

Oficialul ungar a adăugat că autoritățile de la Budapesta au solicitat Uniunii Europene, Comisiei Europene „să nu discrimineze politic R. Moldova” și să „acorde acel ajutor votat deja”.

„Din acel ajutor de 100 de milioane de euro, 70 de milioane nu au fost livrate. Am cerut Comisiei să livreze acești bani”, a spus ministrul ungar, fără să specifice faptul că autoritățile de la Chișinău nu au îndeplinit condițiile necesare pentru a primi acești bani de la Bruxelles, printre care asigurarea independenței instituțiilor publice și reforma justiției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md