Cahulenii de pretutindeni au procurat un aparat pentru intubarea pacienților cu COVID-19 pentru Spitalul Raional Cahul

cahul

Pandemia de coronavirus evoluează cu o viteză alarmantă, iar Spitalul Raional Cahul necesită o cantitate mai mare de echipamente de protecție, aparate de ventilare și măști în lupta contra COVID-19.

Cahuleanca, Victoria Dunas, stabilită la Bruxelles, împreună cu încă doi colegi de ai săi, a apelat la comunitatea moldovenilor de pretutindeni cărora le pasă de rudele de acasă. Astfel, a fost demarată acțiunea de colectare de fonduri pe platforma Gofundme începând cu 26 martie curent.

Așa cum intubarea este o procedură complicată, în urma căreia există un risc sporit de infectare a medicilor reanimatologi, aparatul numit videolaringoscop permite medicilor să efectueze intubarea pacienților infectați, la o distanță de până la un metru, astfel scăzând riscul de infectare.

Acțiunea a fost susținută și promovată de către Asociația de Băștinași (AdB) „Cahulenii reUniți”. Pentru informarea cahulenilor de acasă și de pretutindeni despre campania de colectare de fonduri, au fost folosite rețelele de socializare. Astfel, s-a reușit colectarea a 55 000 de lei necesari procurării aparatului din Germania. Este important de menționat că a fost donată suma de 3 320 de euro de la 116 donatori din 15 țări.

Dispozitivul medical a fost procurat prin intermediul AdB „Cahulenii reUniți” și Primăria municipiului Cahul. Astăzi, în data de 28 aprilie, ora 11.00, a avut loc transmiterea Video Laryngoscop-ului la Spitalul Raional Cahul. Reprezentanții spitalului din municipiul Cahul au apreciat gestul nobil al Cahulenilor de pretutindeni.

Videolaringoscopul este un aparat folosit la intubarea pacienților infectați cu COVID-19 având insuficiență respiratorie, care urmează să fie conectați la respirație artificială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente