Coronavirus // 157 de cazuri noi confirmate și două focare în instituții medicale

Anticoruptie.md
28/04/2020

Marți au fost confirmate în laborator 157 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după ce au fost analizate 695 de probe. Astfel, bilanțul cazurilor de infecție cu noul tip de coronavirus ajunge la 3.638.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, dintre cazurile confirmate, doar unul este de import, din Federația Rusă, iar celelalte, cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău - 84 de cazuri. În regiunea transnistreană au fost confirmate 10 cazuri, la Orhei - nouă cazuri, Strășeni – șapte, Cahul, Căușeni, Drochia și Ialoveni - câte cinci cazuri, Fălești și Sângerei - câte patru cazuri, Bălți și Criuleni - câte trei, Anenii Noi, Călărași, Glodeni, Soroca și Ștefan Vodă - câte două cazuri, iar la Râșcani și Vulcănești – câte un caz.

Ministra a mai anunțat că sunt două focare de COVID-19 în două instituții medicale. Este vorba despre Substația AMU din sectorul Râșcani al Capitalei, unde au fost înregistrate 19 cazuri de infectare printre medici și Spitalul Clinic din Bălți, unde au fost confirmate 11 cazuri în secția de terapie intensivă și în cea de urologie.

Totodată, până în prezent, au decedat 103 persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Anticoruptie.md
28/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii