marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAvertizare Bayer! Atac masiv de dăunători la floarea soarelui

Avertizare Bayer! Atac masiv de dăunători la floarea soarelui

Recomandate

Stimați fermieri, vă atragem atenția că în cadrul vizitelor noastre în teren am depistat un atac de buha semănăturilor și gândacul pământiu la cultura de floarea soarelui (plantulele de floarea soarelui sunt în faza de cotiledoane – formarea primei perechi de frunze adevărate).

Ținând cont de temperaturile ridicate și răsărirea plantelor (floarea soarelui, porumb) are loc activizarea dăunătorilor care sunt în căutare de hrană. Aici vorbim de dăunătorii polifagi cum ar fi buha semănăturilor, gândacul pământiu sau rățișoara porumbului. Vă recomandăm să inspectați câmpurile însămânțate pentru a depista prezența acestora și la necesitate de a interveni cu un insecticid, cum ar fi Decis f-luxx 0,5 l/ha, pentru a evita eventualele pierderi.

Pierderile pot varia în dependență de populația numerică a dăunătorilor: de la pierderi de densitate de 10 – 20% până la compromiterea totală a culturii.

Care sunt simptomele prezenței dăunătorilor?

Atrageți atenția la cotiledoane: dacă acestea prezintă semne de atac, sunt parțial mușcate sau distruse total (acesta este primul indiciu) sau dacă aveți plante lipsă (încercați să căutați planta dând solul la o parte și veți găsi mezocotilul plantei – buha semănăturilor retează plantula la nivelul solului), atunci dăunătorul este prezent.

Puteți solicita mai multe detalii despre produsele recomandate pentru combaterea dăunătorilor de la reprezentanții companiei Bayer în Republica Moldova.

Bayer
Bayerhttps://agrobiznes.md/bayer
Reprezentanţa Companiei „BAYER” SRL Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 196 MD-2004, mun. Chişinău Tel: 022 212 354; 022 211 155; 069 300 529 sau 069 914 093 Email: [email protected]

Citește și ›

Advertoriale