Constantin Țuțu nu are voie, în continuare, să părăsească Chișinăul. Interdicția a fost prelungită pentru încă 30 de zile

Fostului deputat Constantin Țuțu i-a fost prelungită interdicția de a părăsi municipiul Chișinău cu încă 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Maria Vieru.

Foto: UNIMEDIA

„La solicitarea Procuraturii Anticorupție i-a prelungit lui Constantin Țuțu interdicția de a părăsi localitatea cu încă 30 de zile, la sfârșitul săptămânii trecute”, a declarat Maria Vieru.

Amintim că ex-deputatul Constantin Țuțu a fost reținut de CNA la intrarea în Republica Moldova, pe data de 27 martie. Acesta s-a predat benevol organelor de drept din țară și a făcut declarații pe marginea dosarului în care este cercetat, în cadrul audierilor. Învinuitului i-a fost modificată măsura preventivă din arest în obligarea de a nu părăsi localitatea.

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Recent, dosarul în care figurează fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, alături de alți trei sportivi cercetați pentru omorul lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție.


Pub