73 de angajați ai instituțiilor medicale municipale și private din Chișinău, infectați cu Covid-19. Ceban, către șefii de spitale: Nu economisiți pe halate, măști, mănuși, și viziere

Numărul lucrătorilor medicali din capitală infectați cu Covid-19 a crescut considerabil, pe parcursul săptămânii trecute. Astfel, potrivit ultimelor informații, 73 de angajați ai instituțiilor medicale municipale și private din Chișinău au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

Potrivit primarului general, dintre cei 73 de angajați ai instituțiilor medicale diagnosticați cu noul tip de coronavirus, 63 sunt din cadrul instituțiilor municipale, iar alți 10 - de la cele private. „Dintre ei, 25 sunt medici, 35 asistente medicale, 6 infirmiere, personal auxiliar, inginer, economist și chiat două bufetiere”, a precizat Ion Ceban.

„Săptămâna trecută, s-au depistat cazuri noi de infectare cu Covid-19. Dintre cei 73 de angajați din domeniul medical testați pozitiv fac parte și cei din Centrul de Sănătate Publică din or. Sîngera și instituțiile private din Chișinău”, a precizat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

În cadrul instituțiilor medicale municipale, cazuri noi au fost înregistrate la Spitalul Clinic Municipal nr. 1, în care 3 secții se află în regim de carantină, precum și la Spitalul Clinic Municipal nr. 4.

„Vineri și sâmbătă au fost aduse loturile de echipamente. Rog să fie asigurați toți medicii, începând cu partea de consumabile, partea de echipamente, și finalizând cu testarea în caz de necesitate. Acest mesaj odată în plus îl transmit și șefilor de instituții, medicilor superiori, să nu economisească pe consumabile: halate, măști, mănuși, viziere. Toate spitalele și instituțiile medicale au fost suficient echipate de către municipalitate. Este absurd să auzim în spațiul public că nu se dau sau nu se ajung aceste lucruri. Rog să fie luate la control toate aceste cazuri care apar”, a subliniat Ion Ceban.


Pub