Cifra cazurilor tratate de Covid-19 în Republica Moldova a trecut de 900. Raionul unde toți bolnavii de coronavirus s-au vindecat

Pe parcusul zilei de ieri, 30 de pacienți care au fost infectați cu Covid-19, au fost testați repetat, iar rezultatul a ieșit unul negativ, atfel fiind externați, a anunțat în această dimineață, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă. Bilanțul cazurilor tratate în țară a depășit pragul de 900.

Foto: wikipedia.org

Potrivit datelor colectate pe platforma Ministerului Sănătății, dintre cele aproape o mie de persoane din Chișinău, infectate cu Covid-19, 298 s-au tratat, iar 21 au fost răpuși de boală.

screenshot / Sursa:http://gismoldova.maps.arcgis.com/

La Soroca se înregistrează o dinamică pozitivă, astfel că aproape jumătate din persoanele care au testate pozitiv au fost vindecate. Totodată, în raion au fost înregistrate doar 6 decese.

screenshot / Sursa:http://gismoldova.maps.arcgis.com/

Aceeași situație se atestă și la Ștefan-Vodă, oraș plasat în carantină. Din cele 249 de cazuri confirmate, doar 120 sunt active, după ce 122 de persoane au fost vindecate, iar 7 au decedat.

screenshot / Sursa:http://gismoldova.maps.arcgis.com/

La Glodeni, doar 6,32% dintre cazurile active au fost tratate, totodată fiind confirmate și 10 decese.

srceenshot / Sursa:http://gismoldova.maps.arcgis.com/

În raioanele Edineț și Fălești, doar 5,38% și respectiv 17% dintre persoane infectate cu Covid-19 au fost vindecate.

Bilanț pozitiv se atestă la Hâncești, unde din cele 53 de cazuri doar 19 sunt active.

Primul raion din Moldova, unde toți bolnavii de Covid-19 s-au vindecat, este Cimișlia. Toate cele 4 persoane care s-au infectat cu Covid-19 au fost tratate. La moment, în regiune, 209 persoane se află la monitorizarea medicilor.

screenshot / Sursa:http://gismoldova.maps.arcgis.com/

Actualmente în Republica Moldova au fot confirmate 3408 de cazuri cu Covid-19, dintre care 925 sunt cazuri tratate, iar 96 dintre persoanele infectate au decedat.


Pub