Miniştrii turismului din UE au convenit asupra „paşapoartele Covid-19” și propun coridioare speciale pentru călătorii

Miniştrii turismului din Uniuea Europeană au discutat despre noile măsuri pentru a ajuta industria turismului grav afectată de pandemia de coronavirus de tip nou. Aceştia au căzut de acord să introducă „paşapoarte Covid-19” şi să analizeze posibilitatea deschiderii unor coridoare speciale pentru călătorii pe teritoriul UE.

Foto: CNN

Turismul a înregistrat un declin imens şi neaşteptat… din cauza pandemiei de coronavirus. Avem nevoie de un plan comun, la nivel european, pentru a gestiona criza”, a declarat ministrul croat al turismului, Gari Cappelli, care a prezidat videoconferinţa, transmite Agerpres.

Gari Cappeli a subliniat că acest plan ar trebui să includă un document „bazat pe un protocol valabil în toate ţările membre UE”. „Am început de asemenea să discutăm despre coridoare de călătorie aeriene, feroviare şi terestre şi sper că vom putea ajunge la un acord şi asupra acestora. Acolo unde nu vom putea, vom merge spre acorduri bilaterale cu ţările interesate”, a mai spus Gari Cappelli.

Turismul generează 10% din Produsul Intern Brut al UE şi asigură locuri de muncă pentru aproape 12% din totalul persoanelor angajate în UE, susţine ministrul croat al turismului.

Comisarul european pentru piaţa internă, francezul Thierry Breton, a precizat că turismul va avea nevoie de „fonduri fără precedent pentru a depăşi criza”.


Pub