17:37:43 24.04.2024
Stiri

Lumea la un pas să fie SALVATĂ de coronavirus: Au fos anunţate primele semne în testarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Știri 27.04.2020 08:32 Vizualizări2122 Autor: Ziarul National
Lumea la un pas să fie SALVATĂ de coronavirus: Au fos anunţate primele semne în testarea unui vaccin împotriva coronavirusului


Compania americană de biotehnologie Gilead Sciences, care cercetează, dezvoltă şi comercializează medicamente, a dezvoltat un medicament experimental pentru pacienţii cu infecţii severe cu Covid-19 care dă primele semene pozitive, scrie Bloomberg.

Studiul clinic desfăşurat pe pacienţii a arătat că după 18 zile, starea de sănătate a 68% dintre pacienţi s-a îmbunătăţit, 17 pacienţi dintre cei 30 de pacienţi care erau venilaţi mecanic s-au însănătoşit şi nu au mai avut nevoie de ajutor pentru respiraţie. Aproape jumătate din pacienţii trataţi nu au mai avut nevoie de ajuto, în timp ce 13%, dintre aceştia, au murit. Gradul de mortalitate cel mai mare s-a înregistrat în rândul pacienţilor ventilaţi mecanic, aproximativ 18% dintre ei murind.

„Nu putem trage concluzii definitive din aceste date, dar observaţiile acestui grup de pacienţi spitalizaţi care au primit remdesivir ne dau o urmă de speranţă”, a declarat Jonathan Grein, directorul epidemiologic al spitalului din Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, într-o comunicat al Gilead.

Mai multe studii clinice la scară largă sunt în desfăşurare pentru a evalua beneficiul medicamentului remdesivir pentru Covid-19, boala cauzată de noul coronavirus care a infectat peste 1,65 milioane de oameni în întreaga lume şi a ucis 100.000. Unul dintre studii, care a fost realizat în China ar putea raporta rezultatele în această lună.

Gilead Sciences, Inc., este o companie americană de biotehnologie care cercetează, dezvoltă şi comercializează medicamente. Compania se concentrează în principal pe medicamente antivirale utilizate în tratamentul HIV, hepatitei B, hepatitei C şi gripei, inclusiv Harvoni şi Sovaldi., scrie zf.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md