20:04:29 19.04.2024
Stiri

Starea de urgență NU va fi prelungită, iar cursele AERIENE regulate ar putea fi reluate. Premierul a mai anunțat că cetățenii vor trebui să PLĂTEASCĂ pentru călătoriile în transportul public din Chișinău și Bălți

Politică 27.04.2020 10:18 Vizualizări2644 Autor: Ziarul National
Starea de urgență NU va fi prelungită, iar cursele AERIENE regulate ar putea fi reluate. Premierul a mai anunțat că cetățenii vor trebui să PLĂTEASCĂ pentru călătoriile în transportul public din Chișinău și Bălți


Situația epidemiologică în R. Moldova este stabilă și starea de urgență, care expiră pe 15 mai, nu va fi prelungită, dacă lucrurile vor evolua în același mod. Totodată, de la mijlocul lunii mai vor fi anulate mai multe restricții, a anunțat astăzi premierul Ion Chicu, după ședința săptămânală cu participarea spicherului și a șefului statului.

Potrivit lui Chicu, numărul mare de cazuri de COVID – 19 identificate în ultimele zile se explică prin testarea masivă a populației în focarele de la Dubăsari, Vulcănești și Edineț.

„Dacă scoatem cazurile din cele trei focare, atunci vedem că avem zilnic în jur de 100 de cazuri noi. Dar dacă scoatem numărul persoanelor tratate zilnic, dar și al persoanelor decedate, atunci numărul cazurilor active depistate zilnic nu depășete 30-40 de cazuri. Asta permite sistemului medical să gestioneze situația. Din acest motiv, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să scoată unele restricții – permiterea plimbărilor în parcuri, dar și permiterea comerțului cu amănuntul cu toate tipurile de mărfuri, numai nu în piețe și centre comerciale”, a comunicat Chicu.

De asemenea, oficialul s-a referit și la circulația transportului public în Chișinău și Bălți, care este sistat și astăzi: „De mâine și până joi, transportul în Chișinău și Bălți va circula în regim normal. Vineri, sâmbătă și duminică va fi sistat, iar de luni, pe 4 mai, revenim la regimul normal, cu taxare. O să examinăm pe parcursul acestei săptămâni dacă mai scoatem de pe 4 mai unele restricții. O să discutăm și despre reluarea traficului aerian regulat după 15 mai, când expiră starea de urgență”.

Prim-ministrul a subliniat că, cel mai probabil, starea de urgență nu va fi prelungită pentru încă o lună.

„Din ceea ce se întâmplă astăzi, noi nu vom veni cu cererea de a prelungi starea de urgență. Dar totul depinde ce se va întâmpla săptămâna aceasta și în primele zile din luna mai. Dacă situația se va menține așa, atunci starea de urgență nu va fi extinsă”, a conchis Ion Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md