Presa din China și Japonia anunță că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi murit

Dictatorul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, a murit sau este pe patul de moarte, fără speranțe de recuperare, transmite presa din China și Japonia, potrivit New York Post.

Foto: https://www.themoscowtimes.com/

Jurnalistii din regiune au afirmat că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a murit sau este într-o „stare vegetativă” în urma unei intervenții chirurgicale pe inimă, scrie stirileprotv.ro.

Directorul adjunct al postului de televiziune HKSTV din Hong Kong a declarat că „o sursă foarte solidă” confirmă decesul lui Kim Jon-un, transmite Metro.

Vineri, revista japoneză Shukan Gendai a raportat că liderul nord-coreean se află într-o „stare vegetativă” după ultima intervenție la care a fost supus.

China a trimis o echipă de experți medicali la Phenian

China a trimis în Coreea de Nord o echipă de experţi medicali pentru a oferi consiliere cu privire la Kim Jong Un, declară trei surse pentru Reuters.

Sursa citată scrie că nu a putut să stabilească imediat ce înseamnă acest lucru cu privire la starea sănătăţii dictatorului nord-coreean, în contextul în care mai multe publicaţii sud-coreene şi americane au dezvăluit marţi că acesta s-ar afla într-o stare gravă în urma unei operaţii cardiovasculare.

Presa nord-coreeană a păstrat tăcerea despre acest subiect.


Pub