Andrei Năstase: 34 de ani de la catastrofa de la Cernobîl. Astăzi, ca și atunci, luptăm cu un dușman invizibil

Andrei Năstase a venit cu un mesaj pe Facebook adresat celor circa 3500 de moldoveni, care au participat la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl, ce s-a produs acum 34 de ani. „Azi e ziua în care trebuie să vorbim, din nou, despre eroi, despre eroii din prima linie”, a scris liderul Platformei DA.

Foto: UNIMEDIA

„E Paștele Blajinilor și în acest an e altfel decât tradițional. Cu gândul și sufletul, însă, ramânem aceiași.

Azi, 26 aprilie, e și ziua în care trebuie să vorbim din nou despre eroi, despre eroii din prima linie a luptei cu infecția ucigașă, despre medici, polițiști, pompieri etc... dar și despre cei 3500 de concetăţeni, de toate confesiunile şi etniile conlocuitoare, care, acum 34 de ani, au fost ridicaţi în puterea nopţii şi duşi la Cernobîl să oprească duşmanul invizibil ieşit din reactorul nuclear”, a scris Andrei Năstase.

Potrivit liderului Platformei DA, deși au trecut zeci de ani de la acea catastrofă, „nimeni nu va putea estima vreodată proporţiile reale ale dezastrului de atunci, repercusiunile sale asupra generaţiilor de ieri, de astăzi şi de mâine”.

„Sunt mereu alături de destinele şi durerile fiecărui participant la lichidarea consecinţelor dezastrului, exprimându-le sincera recunoştinţă pentru actul de eroism comis în numele umanităţii. Să învățăm din trecut și prezent pentru un viitor mai bun al țării și oamenilor”, a mai scris politicianul.


Pub