07:13:37 20.04.2024
Stiri

Dodon ar vrea să devină Plahotniuc. Maia Sandu CONFIRMĂ că șeful statului ar fi pornit „VÂNĂTOAREA” împotriva judecătorilor Curții Constituționale. Acesta ar intenționa să-i determine să aprobe împrumutul de la ruși

Partide/Comunicate 26.04.2020 19:26 Vizualizări5766 Autor: Ziarul National
Dodon ar vrea să devină Plahotniuc. Maia Sandu CONFIRMĂ că șeful statului ar fi pornit „VÂNĂTOAREA” împotriva judecătorilor Curții Constituționale. Acesta ar intenționa să-i determine să aprobe împrumutul de la ruși


Ex-premierul Maia Sandu susține că președintele Igor Dodon ar intimida judecătorii Curții Constituționale, pentru ca aceștia să o decizie convenabilă socialiștilor în privința împrumutului rusesc. Pentru ca să-și atungă acest scop, Igor Dodon și complicii săi ar fi pornit o adevărată vânătoare împotriva judecătorilor Curții Constituționale, afirmă lidera PAS.

Citește și: După DEMITEREA lui Țurcan, Igor Dodon AMENINȚĂ judecătorii CC: „Dacă legile vor fi blocate, atunci de la 1 mai NU vor fi plătite pensiile și salariile. Înalta Curte să-și asume consecintele sociale, economice și politice”

„Primim informații de la organele de drept că Igor Dodon și complicii lui au pornit o adevărată vânătoare împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale. Mașinăria statului a fost pusă la lucru pentru a caută motive de a pune presiune pe judecători și pe membrii familiilor lor, în încercarea de a impune o decizie convenabilă socialiștilor pe cazul împrumutului rusesc”, a precizat Maia Sandu, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Citește și: „Ne țin de PROȘTI!”: SCENARIU-CAPCANĂ, după aprobarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă. Cum ar putea fi OBLIGATĂ R. Moldova să-i achite Moscovei peste șapte MILIARDE de dolari

Politiciana crede că Igor Dodon vrea să-i calce pe urme lui Vlad Plahotniuc.

„Se pare că Dodon ține cu tot dinadinsul să devină Plahotniuc. Îi amintesc lui Dodon că Plahotniuc a fost nevoit să fugă subit din țară tocmai pentru că a trecut toate liniile roșii. Să nu pună la încercare și mai mult răbdarea poporului și așa obosit de corupție și sărăcie”.

Citește și: VIDEO pe înțelesul TUTUROR despre Acordul de împrumut cu Rusia: „Vom lucra doar să plătim DATORIILE la ruși”; „Moscova creează premise pentru desfășurarea rapidă de forțe militare și paramilitare pentru un eventual front de Vest contra Ucrainei”

Totodată, Maia Sandu i-a avertizat și pe cei care ar îndeplini ordine ilegale de la șeful statului.

CITIȚI și IMIXTIUNE? Președintele Curții Constituționale i-a dat EXPLICAȚII lui Dodon. „O soluție e ca CC să lase legile în vigoare sau opoziția să RETRAGĂ sesizările”

„Și cei care îl slujesc pe Dodon trebuie să înceteze să îndeplinească ordine ilegale pentru că va veni ziua când vor răspunde, iar hoții nu vor mai fi la putere ca să îi protejeze. Judecătorii Curții Constituționale trebuie lăsați să-și îndeplinească atribuțiile așa cum prevede Constituția – în mod independent, imparțial și să se supună exclusiv Constituției”, a conchis sursa citată.

Citește și: DOC // O nouă sesizare la CC privind Acordul de împrumut cu Federația Rusă. Unele prevederile din acord, CONTESTATE de PAS

De menționat că Înaltea Curte a blocat intrarea în vigoare a Acordului de împrumut cu Federația Rusă, în urma unei sesizări depuse de grupul parlamentar „Pro-Moldova”. De asemenea, PAS a mai depus o sesizare privind unele prevederi ale împrumutului, deoarece ar fi în dezavantajul R. Moldova. Curtea Constituțională va examina aceste sesizări săptămâna viitoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md