9 femei gravide, testate pozitiv la Covid-19, internate la Spitalul Clinic Municipal nr.2: Trei, în stare de gravitate medie

La spitalui nr.2 din Chișinău sunt internate 14 femei gravide, dintre care 9 sunt testate pozitiv la Covid-19. În cazul a 3 paciente, starea este un media, restul înregistrează o dinamică pozitivă în urma tratamentului, a anunțat Maria Znacovan, șefa secției de maternitate din cadrul spitalulu nr.2, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: medscape.com

„La moment în maternitate avem 25 de pacienți, gravide sunt 14, Covid-19 pozitive sunt 9, care urmează tratamentul. Avem 3 în stare medie cu pneumonie dar se supun tratamentului și sunt cu o dinamică pozitivă în tratatament. La moment nu avem gravide care ar avea nevoie de un tratament mai intensiv”, a precizat Znacovan.

Acesta a mai menționat că de la începutul pandemiei au fost internate 84 de femei gravide, iar 41 dintre ele au născut, fiind testate pozitiv.

„De la început, 84 de gravide au fost diagnosticate, 28 tratate complet, externate la domiciliu, 9 gravide prelungesc tratamentul. Dintre acestia, 41 au născut, fiind covid pozitive. Pe parcursul tratamentului am avut 7 gravide în stare medie și 2 mediu grav, dar s-au supus tratamentului, amplu. Am avut o gravida cu patologii concomintent, însă la 38 de săptămâni s-a declanșat travaliul și a născut. A fost tratată definiv și externată cu stare satisfăcătoare”, a mai spus aceasta.

Totodată, pe parcursul perioadei de tratament, au fost bebeluși, testați pozitiv la Covid, care au fost vindecați și externați.

„Pe parcursul perioadei de tratament, am avut doar 2 nou-născuți pozitiv, de la mame covid pozitive, Pe parcurus au fost investigați repetat și la externare au fost negativ ambii ș toate care sunt externate la domiciliu, sunt covid negative și în stare satisfăcătoare”, conchis Znacovan.

Potrivit datelor publicate pe platforma ministerului Sănătății, la moment sunt testați pozitiv la Covid-19 și 9 bebeluși cu vârsta de până la un an.


Pub