(video) Incendiu în orașul Codru: 2 hectare de vegetație și șopronul cu lemne al unei gospodării, afectate de flăcări

Un incendiu de vegetație s-a produs în această după amiază, la ora 12:55, pe strada Sihastrului 90 , din orășelul Codru. Potrivit pompierilor, focul a fost stins într-o oră și nicio persoană nu a avut de suferit.

Potrivit pompierilor, o suprafață extinsă în apropierea sectorului locativ era cuprinsă de flăcări. Aceștia au reușit să localizeze arderea către ora 13:22, iar la 14:01, focul a fost stins.

În urma incendiului, au fost afectate 2 ha de vegetație uscată. Totodată, din cauza vântului, focul s-a răspăndit și a distrus un șopron cu lemne într-o gospodărie particulară cu suprafața aproximativ de 12 m2. Nici o persoană nu a avut de suferit.

În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în 64 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată în mai multe localități din țară.

IGSU atenționează repetat populația să respecte reguile antiincendiare, în contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind intensificările vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s, prognozate pe data de 26 aprilie.

Cetățenii sunt rugați să fie foarte atenți la utilizarea focului și să nu aprindă iarba uscată, stufăriș și gunoiul menajer.

În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, focarele se pot extinde pe suprafețe extinse fiind un pericol pentru sectorul locativ, animalele sălbatice, dar și spațiile forestiere. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul 112.


Pub