Actualitate

Moscova se implică DESCHIS în politica din R. Moldova / Usatîi ar urma să fie acuzat de implicare într-o grupare criminală

Publicația rusă Kommersant scrie că liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, ar urma să fie acuzat, la Moscova, de implicare într-o grupare criminală. Lui Usatîi i se incriminează și scoaterea ilegală a banilor în afara țării. Sursa scrie că Usatîi ar urma să fie acuzat pe parcursul zilei de vineri, de Departamentul de investigații al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse.

Usatîi, care deține și cetățenia Federației Ruse, a fost chemat la Moscova să iasă în fața instanței. Conform aceleeași surse, învinuirea ar urma să-i fie prezentată în cadrul unui dosar deschis încă în 2015. Acuzarea consideră că Usatîi este un membru activ al unui sindicat criminal care, pe parcursul mai multor ani, a spălat sume impunătoare de bani din unele bănci din Federația Rusă.

Persoana principală implicată în această anchetă a fost până acum fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

De menționat că Usatîi a pomenit că a fost citat la Moscova în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, pe 22 aprilie. „Pe 24 aprilie sunt invitat la Moscova pentru a mi se înainta învinuirea într-un dosar fabricat. Vă dați seama că ei mă cheamă în timp ce toată lumea este blocată din cauza coronavirusului, zborurile spre Moscova sunt interzise. Vă dați seama că este o prostie. Nu am avut treabă cu acești bani și eu sunt gata să răspund doar în fața unei justiții corecte, să-mi pot demonstra nevinovăția”, a spus Usatîi.

De menționat că în toamna anului 2019 presa rusă scria că oamenii legii din Federația Rusă anchetează un dosar de spălare de bani ruseşti. Frauda s-ar fi înfăptuit prin schema „laundromatului moldovenesc”, prin intermediul băncilor din Republica Moldova. Anchetatorii examinau, la acea etapă, dacă în această schemă a fost implicat Usatîi. Atunci, primaul de Bălți figura în calitate de martor.

https://agora.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *