(video/foto) Incendiu major la o mănăstire de bărbați din Odesa. Cineva i-ar fi dat foc intenționat

În noaptea de joi spre vineri, 24 aprilie, un incendiu a izbucnit pe teritoriul Mănăstirii de bărbați Adormirea Maicii Domnului din Odesa. Potrivit declarațiilor Eparhiei bisericii ortodoxe ucrainene, incendiul a fost provocat, întrucât flăcările au pornit simultan din trei locuri diferite, scrie Odessa-online.

Foto: Odessa-online

Ajutorul pompierilor a fost solicitat la ora 00:40, iar incendiul a fost stins la ora 03:41. Focul a distrus o magazie de pe teritoriul mănăstirii, cu o suprafață totală de 1.500 de metri pătrați și a afectat două mașini.

Mai mult, un slujitor în vârstă de 46 de ani, care a ajutat la stingerea incendiului, a fost rănit și a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, scrie Odessa-online, care citează serviciul de presă al Poliției din în regiunea Odesa.

Potrivit martorilor oculari, înainte de a izbucni incendiul s-a produs o explozie. Cineva dintre slujitorii mănăstirii ar fi văzut un bărbat care arunca cocktail-uri Molotov sub mașinile mănăstirii și a fugit.

La moment, poliția și salvatorii continuă să lucreze la fața locului. Anchetatorii iau în calcul mai multe versiuni, dintre care una este incendierea intenționată, a declarat șeful departamentului de poliție din Kiev.

Un cleric implicat în stingerea incendiului / Sursa:Eparhyia.od.ua
Incendiul a afectat o construcție, cu o suprafață de 1.500 de metri pătrați / Sursa:Odessa-online

Potrivit informațiilor de pe site-ul Eparhiei din Odesa, această mănăstire a fost înființată cu eforturile mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni (1746-1821), și a dechis porțile la 1 iunie 1824, la trei ani de la moartea Mitropolitului.


Pub