(stop cadru) „Tovarăș Dodon, unde-i Proiectul drumuri bune?”

Igor Dodon a fost întrebat, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, despre Programul drumuri bune. Autorul întrebării s-a adresat șefului statului într-o formă mai puțin obișnuită pentru zilele noastre, numindu-l tovarăș.

„Unde-i Proiectul drumuri bune, tovarăș Dodon?”, a întrebat un cetățean.

„Tovarăș camarad Petru, proiectul drumuri bune pentru toți se implementează, cel mai probabil începând cu săptămâna viitoare. 1,3 miliarde de lei au fost introduse în Bugetul de stat, inclusiv bani de la Federația Rusă, care prevăd că în fiecare localitate, sat va fi alocat câte cel puțin 1 milion de lei pentru rezolvarea unei probleme concrete din acea localitate, a drumului care va fi ales de conducerea locală, primarul, consilierii, împreună cu localnicii”, a răspuns Igor Dodon.

„Odată cu semnarea de către mine a Legii Bugetului de stat pentru anul 2020 și intrarea în vigoare a aesteia, vor fi anunțate concursuri și cred că în luna mai, începtul lunii iunie vor începe lucrările de reparație”, a mai adăugat șeful statului.

Noua Lege a bugetului pentru anul 2020, aprobată ieri de Parlament, prevede un program de reparație a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor în sumă de 1,37 miliarde de lei.


Pub