(video) Peter Michalko, la ceremonia de oferire a echipamentului de protecție: „Împreună suntem mai puternici”

UE a transmis echipament de protecție Republicii Moldova prin intermediul programului „Măsuri de consolidare a încrederii”, finanțat de blocul comunitar și implementat de PNUD. Echipamentele urmează să fie donate instituțiilor de pe ambele maluri ale Nistrului cu suportul financiar al UE.

Foto: Captură video/privesc.eu

„Acest echipament de protecție va ajunge în amele părți ale Nistrului, inclusiv în regiunea transnistreană, celor care se luptă cu coronavirusul. Vom continua să ajutăm Republica Moldova prin ajutor material și financiar pentru întreprinderile mici, mijlocii, mari, pentru a redresa economia. Vom ieși împreună! Împreună suntem mai puternici”, a declarat ambasadorul UE, Peter Michalko.

„Aduc mulțumiri, din partea mea persoanlă și din partea Guvernului pentru această asistență care este oferită de UE. Această asistență urmează să ne consolideze, rămân cu speranța că ne vom conjuga toate eforturile necesare, să depunem acțiuni concrete, pentru a depăși a această criză”, a mai spus vice-președinta pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

UNIMEDIA transmite live:

Amintim că Comisia Europeană a decis să acorde Republicii Moldova 100 de milioane de euro. De asemenea, Comisia Europeană a decis să ofere și o asistență financiară Republicii Moldova în valoare de 87 milioane de euro pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică.

Asistența menționată vine să completeze fondurile în valoare totală de 140 milioane care au fost alocate de UE tuturor țărilor din Parteneriatul Estic (PaE) din programul regional de asistență.

Din programul regional destinat PaE, UE a alocat 30 milioane EUR prin intermediul OMS pentru sistemele medicale, cca 11.3 milioane pentru susținerea păturilor vulnerabile și necesităților sociale ce vor fi valorificate prin intermediul organizațiilor societății civile și cca 100 milioane EUR pentru redresarea economiei, în special întreprinderilor mici și mijlocii.

Adițional la sumele menționate mai sus, UE va sprijini reabilitarea economică prin intermediul instituțiilor financiare internaționale cu un pachet de sprijin în valoarea de pînă la 700 milioane Euro destinat în mod prioritar IMM-urilor.


Pub