Ultima oră! Încă 46 de angajați ai vinăriei din satul Etulia, testați pozitiv la Covid-19

La vinăria din satul Etulia, raionul Vulcănești, care a fost fost plasată în carantină, au fost testați pozitiv la infecția cu noul tip de coronavirus încă 46 de angajați, informează Găgăuz. info, care îl citează pe președinte al Comisiei pentru Situații Excepționale din Găgăuzia, Ivan Kolioglo.

Foto: Balca Insight

Kalioglo a menționat că astăzi, 14 aprilie 2020, la amiază, au fost prezentate rezultatele analizelor a peste 100 de angajați ai întreprinderii, unde recent a izbucnit focarul de coronavirus.

„Rezultatele ne-au uluit. Încă 46 de cazuri noi. Toți sunt angajați ai vinăriei din Etulia. Toți sunt rezidenți în Etulia și Cișmichioi”, a declarat Ivan Kolioglo.

Dintre cele 46 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, 32 sunt rezidenți ai satului Cismichioi, iar 14 sunt Etulia.

În total, 62 de angajați s-au infectat la această vinărie, a declarat președintele CSE, care a precizat că numărul de pacienți cu coronavirus ar putea crește.

În prezent, lucrătorii medicali urmează să hotărască în privința spitalizării pacienților cu Covid-19. Cei cu o formă ușoară a bolii vor fi lăsați să se trateze la domiciliu, pe când cei care au boli cronice, vor fi spitalizați în instituțiile medicale.

Amintim că marți, la data de 21 aprilie 2020, angajații vinăriei din satul Etulia, raionul Vulcănești, au fost plasați în carantină, după ce au fost confirmate 6 cazuri de infecție. Numărul de infectări a crescut de la o zi la alta.

Autoritățile locale au constatat că recent, unul dintre angajații vinăriei și-a sărbătorit ziua de naștere cu mai mulți invitați, chiar înainte de a fi testat pozitiv la infecția cu Covid-19.

Totodată, menționăm că vinăria din Etulia nu este singura întreprindere vitivinicolă plasată în carantină. Începând de ieri, a fost luată decizia de a institui regimul de carantină și la o vinărie din orașul Căușeni.


Pub