Solidari pentru Moldova: 9700 de profesori au primit Internet Mobil de la Orange Moldova

Orange Moldova a finalizat campania naţională „Conectăm profesorii”, lansată în colaborare cu Centrul de Informaţii Universitare și în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Foto: Orange

Această campanie a avut ca obiectiv susţinerea profesorilor din toate școlile primare, gimnazii și licee, atât publice, cât şi private, din toată țara, în situația de pandemie provocată de COVID-19, când prezența fizică a elevilor și a profesorilor în sălile de clasă este restricționată, iar procesul educațional se desfăşoară la distanță, prin Internet.

Astfel, 9700 de profesori sau 34% din numărul total de profesori din Moldova, ce predau în 680 de școli din 32 de raioane ale țării, inclusiv Găgăuzia, au primit gratuit câte 50 GB trafic Internet mobil, valabil timp de două luni.

Listele profesorilor au fost prezentate de către administrațiile instituţiilor de învățământ. Campania „Conectăm profesorii” s-a desfăşurat în perioada 3-15 aprilie 2020. Pentru acest proiect au fost eligibile școli primare, gimnazii și licee publice şi private ce utilizează în activitate instrumente de predare la distanţă.

Centrul de Informaţii Universitare a colectat toate dosarele şi a verificat veridicitatea documentelor. Informații despre cum poate fi utilizat Internetul mobil poate fi găsită aici.

Orange Moldova a lansat Campania Solidari pentru Moldova în data de 30 martie 2020. Campania presupune un suport de 10 milioane de lei pentru solidarizarea cu eforturile depuse de către autorități şi societate pentru a depăşi pandemia. Este important de menţionat că 8 milioane de lei sunt direcționați pentru a achiziționa seturi de echipamente de protecție pentru medici, iar alte două milioane de lei – pentru a asigura conectivitatea instituțiilor medicale private și de stat, lucrătorilor medicali și profesorilor. Mai multe detalii aici.


// console.log('no ads situation')