Anularea restricțiilor se amână: Bugetarii rămân acasă până pe 4 mai

Bugetarii rămân acasă până pe 4 mai. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon după Centrul Unic de Control.

Foto: UNIMEDIA

În urma discuțiilor care au avut astăzi la punctul focar, Centrul Unic de Control a înaintat mai multe propuneri Comisiei Situației Excepționale.

Astfel, s-a propus ca bugetarii să rămână acasă până pe data de 4 mai. Aici sunt unele excepții: angajații ASP, CNAS, CNAM, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenția care acordă Subvenții în agricultură și altele instituții de stat care oferă servicii populației.

Responsabilii spun că întoarcerea bugetarilor în actualele condiții este prematură.

De asemenea, se propune ca de luni să se permită ieșirea în parcuri, plimbarea la aer liber, cu asigurarea respectării distanței sociale și în grupuri nu mai mari de 3 persoane. În același timp se va păstra interdicția de a fi folosite terenurile de joacă pentru copii și spațiile sportive.

A treia propunere ține de comerț. Astfel, se propune deschiderea unităților comerciale nealimentare de toate tipurile. Excepție va fi: Piețele și Centrele Comerciale.

Ce ține de HoReCa. Anularea restricțiilor este și în acest caz prematură, spune președintele țării. Decizia finală va fi luată mai târziu de către Comisia Situații Excepționale.


Pub