Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Donații de echipamente de protecție pentru angajații spitalelor municipale antrenate în lupta cu COVID-19

   1843

Primăria municipiului Chișinău informează că o rețea de supermarketuri din Moldova, a donat un lot de echipamente individuale de protecție, în valoare de peste 860 mii lei.

Lotul conține 1350 de echipamente medicale de protecție, 1900 de măști faciale KN-95, 1350 de ochelari de protecție și 600 de teste (seturi de recoltare pentru exudat nazal și faringian).

Totodată, Direcția generală asistență socială și sănătate a beneficiat de un lot de 2000 de echipamente individuale de protecție, tot atâtea măști cu filtru KN-95 și 1400 de ochelari de protecție, donație din partea unui alt agent economic.

Lotul de echipamente și consumabile donate va fi repartizat spitalelor municipale care tratează pacienți cu COVID-19, dar și Asociațiilor medicale teritoriale din capitală:

1) Spitalul Clinic Municipal pentru copii „Valentin Ignatenco"; 

2) Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase Copii; 

3) Maternitatea Municipală nr.2; 

4) Spitalul Clinic Municipal nr.1; 

5) Spitalul Clinic Municipal "„Sf. Arhanghel Mihail". 

Primarul general, Ion Ceban, a mulțumit agenților economici care s-au alăturat apelului municipalității, de a contribui împreună: autorități, cetățeni, agenți economici, ONG-uri etc., în lupta cu epidemia de COVID-19.

„Mulțumesc tuturor celor care sunt solidari cu noi și ne ajută în această perioadă complicată pentru toată lumea. Noi, ca și autoritate municipală ne asigurăm că echipamentele medicale și consumabilele primite să fie distribuite către medicii care sunt antrenați acum în lupta cu coronavirusul. Atât loturile curente de donații, cât cele precedente, ne sunt de un real folos", a menționat edilul capitalei.