Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Restricționarea accesului în cimitirele din Chișinău

   2226

Primăria municipiului Chișinău informează că accesul către cimitirele din capitală de Paștele Blajinilor (26-27 aprilie 2020), va fi restricționat. Măsura a fost impusă de Comisia municipală pentru Situații Excepționale și are ca în acest scop prevenirea contaminărilor în masă prin infecția COVID-19.

Astfel, în perioada menționată, accesul în cimitire va fi coordonat cu Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" și va fi permis doar persoanelor care participă la procesiunile funerare (maxim 10 persoane).

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că autoritățile publice locale își asumă aceste restricții, menite să depășească situația de pandemie prin coronavirus. „Mai bine să fim învinuiți că impunem măsuri drastice, decât să avem remușcări că puteam face mai mult pentru ca oamenii să fie în siguranță și să evităm contaminarea în masă", a subliniat edilul.

În context, e de menționat că autoritățile municipale au solicitat paza cimitirelor de către reprezentanții poliției.  

Precizăm că în perioada 19-27 aprilie 2020, este restricționat accesul și în cimitirele  din localitățile suburbane din componența municipiului Chișinău, cu excepția înhumărilor curente.